Skandalös islamfavoriserande religionsundervisning i Tierp

På Bruksskolan i Tierp har en 9-årig flicka forcerats till att skriva sin trosbekännelse för islam på lektionstid som exempel på hur religion utövas i olika länder. Det kan ifrågasättas om detta inslag i religionsundervisningen överensstämmer med läroplanen. Huruvida detta ryms inom eller bryter mot religionsfriheten bör också prövas.

I kommentarsfällt på Face-Book har en avsändare påstått att uppgifter om detta är fake-news. Efter kontroller står det klart att den påstådda händelsen skett – återstår nu att få klarhet i detaljerna för att kunna bedöma om skolan har gjort fel

Flickans mamma har haft kontakt med skolan utan att komma till någon klarhet eller lösning på problemet.

Svensk religionspolitisk debatt har sökt företrädare för skolan. Den 6/3 skickade skolan följande svar: ”Din ärende har blivit registrerad med dnr KS 2020/275. Utsedd handläggare är skolchef samt t.f. utbildningschef Ulf Sjulander, tfn 0293-21 85 38, E- post: ulf.sjulander@tierp.se

Nu väntan på att händelsen följs upp av skolledningen

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.