Expressens ANNA DAHLBERG: ”Nej, demokratin ska inte backa, Annie Lööf”

Centerledaren Annie Lööf sade i en SvD-intervju i veckan att politikerna borde hjälpa poliserna att komma med tydligare direktiv: ”Ja, du får demonstrera, men du får inte göra det i det här utsatta området eller under ramadan.”

Det är ett uppseendeväckande uttalande. Polisen skulle alltså begränsa yttrandefriheten med hänvisning till den religiösa kalendern och undanta vissa områden där invånarna kan tänkas reagera med våldsamheter.

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nej-demokratin-ska-inte-backa-annie-loof/

Se Ulf Lönnberg: Demokrati och rättsväsende står över religionsfriheten

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com