Ledaren i Dagen: Det är inte budorden från Sveavägen 68 som ska styra Svenska kyrkan

Länk till Dagens ledare 10/9 -21

Kommentar av Ulf Lönnberg:
Ur ett medborgarperspektiv (och utan medlemskap i Svenska kyrkan eller ngt annat religiöst samfund) är Dagens besked att mota ut politikerna ur kyrkan välkommet. Men varför tar Dagen inte steget fullt och bildar opinion för att banden mellan staten och Svenska kyrkan klipps fullt ut – att skrota Lagen om Svenska kyrka och hänvisa Svenska kyrkan till Lagen om trossamfund. Konsekvenser för kulturarvet kan alltfort skyddas som idag. En kyrka ska som andra ideella föreningar råda över sina egna beslut och sitt egna ansvarstagande. I dagens omdanade religiösa landskap behöver vi en vidareutvecklad religionsfrihet med rättigheter och begränsningar utan vilka ingen demokrati fungerar.

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.