Kyrkans tidning: ”Svenska nyheters producent: Därför gjorde vi inslaget om Svenska kyrkan”

Länk till artikeln

https://www.kyrkanstidning.se/nyhet/tv-producenten-om-inslaget-i-svenska-nyheter?utm_source=rule&utm_medium=email&utm_campaign=nyhetsbrev_tis_v10

Ulf Lönnberg kommentar:

Är det möjligen dags att dra slutsatsen att socialdemokraternas 100-åriga politiska vision nu är på plats. Dags nu att Svenska kyrkan ska skiljas från staten fullt ut. Juridiskt är deras stora egendomar i Kyrkans egna händer. Men Svenska Kyrkan är det enda lagreglerade samfundet. Och det tudelade ledarskapet mellan ämbete och medlemmar/representerade av partipolitiska nomineringskommittéers valresultat/ måste omprövas och inför fullständiga skilsmässan låta kyrkan bygga sina egna beslutsprocesser. Märkligt att ingen partifri nomineringsgrupps ledamöter inte nyttjar sin röst för att ’internt’ verka för Svenska kyrkans skiljande från staten. I Riksdagen behövs ett parti som vill skilja Svenska kyrkan från staten fullt. Något behöver UNDER DENNA MANDATPERIOD driva fram frågan om att saken ska utredas. Sveriges religiösa landskap och Sveriges religionsfrihet med tydligare rättigheter och ny begränsningar
kräver politisk kompetens och mod att strikt behandla olika religioner strikt och rättssäkert inom en politisk konsensus om att Sverige också framgent ska vila på västerländsk kristen tradition som gagnat – och kommer att gagna oss väl.
/Ulf Lönnberg http://www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.