Sameh Egyptson i Dagen idag

Sameh Egyptson i Dagen: ”Jag har dock inte funnit en enda icke-fundamentalistisk teolog eller kvinnlig imam inbjuden till debatt eller konferens bland utländska gäster i Ibn Rushds verksamhet. Det finns inte en enda kurs som behandlar islamiska urkunder utifrån källkritiska metoder. För att kunna skapa förtroende för den åtgärdsplan som Folkbildningsrådet nu talar om borde IR visat att de menar allvar när de lovar transparens. Men när IR:s chef samtidigt avslår min begäran om information om IR:s verksamhet får en att tänka på begreppet dubbla budskap.”

https://www.dagen.se/debatt/sameh-egyptson-ta-avslojandena-om-ibn-rushd-pa-allvar-1.1726877

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com