Intressant frireligiöst ställningstagande

Robert Granat skriver: ”Det är hög tid för Pingst att kapa banden till och göra sig av med beroendet av staten. Jesus och apostlarna lärde oss tydligt att vi ska be för överheten, och respektera den, men ingenstans sägs att vi ska lita på den eller gå in i en beroendeställning till densamma och låta den diktera villkoren för vår tro eller förkunnelse. Och den insikten blir särskilt viktigt när staten använder hot om indragna statsbidrag som ett medel för ideologiska påtryckningar.”

Ulf Lönnberg kommentar: På Dagen debatt idag förordar Robert Granat att Pingst avstår från statliga bidrag och klipper sina band till staten. Bra! Alla berörda parter – enskilda och organiserade – behöver analyser sitt förhållningssätt till rågången mellan religion och politik. I den demokratiska rättsstaten ska rättsordningen dels garantera religionsfrihetens tydliga rättigheter, dels dess förutsägbara och preciserade begränsningar.

Länk till Granats debattartikel httpsk://www.dagen.se/debatt/2023/04/20/dags-for-pingst-att-kapa-banden-till-staten/

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.