Katerina Janouch: Hucklen kan aldrig bli feminism

”Frivilligt eller inte, jag råkar veta att många kvinnor som faktiskt flyr hit anser att Sverige numera blivit mer repressivt än deras gamla muslimska länder. Att islam tillåtits bli fundamentalistisk och att svenskarna i sin bottenlösa naivitet tror att de kan kontrollera dess kraft.”

Länk till artikeln :

Kommentar: Att fråga sig hur fundamentalistisk islam ska kunna tyglas uppfattas av många som irrelevant. Men det är just den frågan de politiska partierna inte får ducka för. I Sverige finns de facit fundamentalistiska islamska krafter som klart uttalar att de inte accepterar vår rättsordning och heller inte rättsstatens demokratiska möjligheter att – inom ramen för FNs mänskliga rättigheter – begränsa religiösa uttryck. /Ulf Lönnberg

Se gärna www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.