”Svenskar har fått nya hädelseparagrafer att förhålla sig till”

Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare Svenska evangeliska alliansen, beskriver hur religionen och kulturen kringskärs allt mer genom myndigheters krav på organisationers preciserade vädringar i policydokument och i verksamhetsstyrningen.

Myndighetskrav av detta slag inkräktar i praktiken långt snävare än vad lagstiftarenen gång avsåg. Här behövs tydligare politisk vilja och mot onödiga inskränkningar och för en rättssäker och tydlig religionsfrihet med tydligare rättigheter och mer preciserade begränsningar.

/Ulf Lönnberg

Jacob Rudenstrand skriver i Dagen den 9/3;

”Det har varnats för att dessa krav riskerar inskränka kulturens frihet och den akademiska friheten. Utifrån det faktum att Sverige i år firar 70 år med lagstadgad religionsfrihet vore en sådan utveckling snarare en tillbakagång.”

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.