Slöjdebatt i Varberg

Från vänster: Erik Hellsborn (SD) och Christofer Bergenblock (C)

SD vill ha förbud mot slöja på kommunala arbetsplatser i Varberg – C säger nej

Nyligen slog EU:s högsta juridiska instans fast att företag inom EU har rätt att förbjuda anställda att bära slöja. Nu föreslår kommunpolitikern Erik Hellsborn (SD) att Varbergs kommun borde införa ett sådant förbud. Länk till SVT-Halland

Centerns Christofer Bergenblock motsätter sig förslaget och kallar det ”patetiskt och misogynt”.

EU-domstolen om ”neutral profil”

EU-domstolen har i beslutet vägt kvinnornas rätt att uttrycka sin tro mot arbetsgivarens behov att visa upp en ”neutral profil” och behandla kunder lika. Utslaget bekräftar arbetsgivarens rätt att ställa krav på sina anställda, skriver Reuters som tagit del av domen. Länk till SVT-utrikes

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com