Omskärelse och halal-kyckling i Danmark – fråga för svenska (s)-kongressen 2021?

Mats Reimer, barnläkare i Göteborg: – – kanske kommer Socialdemokraterna i Stockholm lämna en sådan motion till kongressen 2021. – – Än värre ser nog Danmarks ledning på risken för en ny muslimsk bojkott av danska varor. Exporten av mejeriprodukter och halal-kyckling drabbades svårt 2006 sedan danska imamer skapat internationell uppmärksamhet kring Jyllands-Postens Muhammed-teckningar – – Danska statsministern, socialdemokraten Mette Frederiksen, har gjort klart att partiet inte kommer förbjuda omskärelse av pojkar. Hennes argument är att ”vi har lovat att ta hand om danska judar”. Men det handlar bara om cirka 15 judiska gossebarn per år, vilket utgör blott en promille av de pojkar som varje år omskärs av rituella skäl i Danmark.

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/mot-starka-ekonomiska-intressen-vager-pojkars-forhud-latt-33610

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com