Omskärelse och halal-kyckling i Danmark – fråga för svenska (s)-kongressen 2021?

Mats Reimer, barnläkare i Göteborg: – – kanske kommer Socialdemokraterna i Stockholm lämna en sådan motion till kongressen 2021. – – Än värre ser nog Danmarks ledning på risken för en ny muslimsk bojkott av danska varor. Exporten av mejeriprodukter och halal-kyckling drabbades svårt 2006 sedan danska imamer skapat internationell uppmärksamhet kring Jyllands-Postens Muhammed-teckningar – – Danska statsministern, socialdemokraten Mette Frederiksen, har gjort klart att partiet inte kommer förbjuda omskärelse av pojkar. Hennes argument är att ”vi har lovat att ta hand om danska judar”. Men det handlar bara om cirka 15 judiska gossebarn per år, vilket utgör blott en promille av de pojkar som varje år omskärs av rituella skäl i Danmark.

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/mot-starka-ekonomiska-intressen-vager-pojkars-forhud-latt-33610

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.