Tidskriften Signum: Kristna i minoritet i England

”Enligt siffror från 2021 års folkundersökning i England, är de som uppgett sig vara kristna i en minoritet i landet för första gången på 1 500 år. Och de som inte bekänner sig till någon religion tros överträffa antalet kristna inom några årtionden, enligt resultatet av undersökningen.”

”Folkundersökningens svar bekräftar också resultaten från tidigare studier, som The British Social Attitudes Survey. Detta har nu stärkt kampanjarbetare för sekulärism, som hävdar att den ”icke-religiösa framtiden” som förutsägs i dessa siffror, också visar på behovet av att statliga institutioner, särskilt religiös inblandning i utbildningssystemet, behöver reformeras.”

Länk till hela artikel

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.