Inga moskéer i Polen

Fria Tider skriver:

”Utgångspunkten ska vara att muslimer inte ska ha mer rättigheter i Europa än vad icke-muslimer har i muslimska länder. Därför ska till exempel burka förbjudas i Polen på samma sätt som det kristna korset är förbjudet i Saudiarabien, säger han.”

Länk till artikeln

Ulf Lönnberg: I politiken ska inte religioner ställas mot varandra. -Mer konstruktivt och mer rättssäkerhet att varje sekulär, demokratisk stat upprättar religionsfrihet med tydligare rättigheter och mer preciserade begränsningar inom ramen för FNs mänskliga rättigheter. -Att låta en sådan process påverkas av eller villkoras med andra staters rättsordningar skapar nya konfliktytor.

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

En tanke på “Inga moskéer i Polen”

Kommentarer är stängda.