Lawfare – strategi att stressa religionsfrihet

Inom den islamistiska miljön pågår sedan en längre tid utvecklandet av ett nytt sätt att dirva opinion för positiv särbehandling. Det exempel som är det tydligaste och fått stor uppmärksamhet på senare tid är civilmålet mot Göteborgs tidigare kommunalråd Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson som stämts av Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi.

Länk till artikeln

MAGNUS NORELL i GP: Lawfare om ett sätt att stressa vår religionsfrihet:

”Den yttrandefrihet som hotades är den som används för att undersöka, kritisera och ifrågasätta den islamistiska ideologin och de praktiska uttryck den tar sig i att ge sig på de som ses om belackare. I Hermansson fall blev det också delvis framgångsrikt, även om hon friades i tingsrätten, eftersom S i Göteborg avpolletterade … Fortsätt läsa

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

En tanke på “Lawfare – strategi att stressa religionsfrihet”

Kommentarer är stängda.