Ledarsidorna: ”spricka i regeringen Kristersson” (om regelskärpning kring statsbidragen till folkbildningen)

Ur Ledarsidornas artikel:

”Beslutet kommunicerades till väljarna timmarna innan regeringen tillträdde av den blivande socialministern Jakob Forssmed (KD) som även fick ansvar för civilsamhällesfrågorna. Motivet till att flytta detta ansvar från Kulturdepartementet är att regeringen valt att fokusera vid andlig och existentiell vård och omsorg. Det vill säga blanda ihop religionen med politiken. Detta är annars vanligt förekommande i teokratier som fullt ut lägger in olika religiösa vanföreställningar i sina konstitutioner.”

Ulf Lönnberg, kommentar: Anmärkningsvärd konfliktlinje: Statliga bidrag är i denna kontext politiskt riktad support för opinionsspridning eller t o m existentiellt sökande i politiskt önskvärd riktning.

Redan det ett kontroversiellt ideologiskt vägval. Den debatten har och kan dock företrädare för olika tankeinriktningar att ta. Att motsätta sig kontroll av att bidragen kan redovisas mot verifikationer för åtgärder som en organisation fått bidrag till URHOLKAR tilliten till det civila samhället.

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

En tanke på “Ledarsidorna: ”spricka i regeringen Kristersson” (om regelskärpning kring statsbidragen till folkbildningen)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.