Bra att Skurups och Staffanstorps slöjförbud ska prövas i högsta instans

På Fejan skriver Göran Gustavsson https://www.facebook.com/goran.gustavsson.5

Ulf Lönnbergs kommentar: Bra och klargörande! Dagens och morgondagens religionsfrihet ska ha tydliga rättigheter men också preciserade begränsningar inom ramen för FNs konventioner. Hör kommer vi att behöva tydliga besked från partierna och enskilda riksdagskandidater inför valet i sept 2022!!

På FaceBook skriver Göran Gustavsson https://www.facebook.com/goran.gustavsson.5

”Är det här en liten nätt ”huvudduk” eller ens en sjal-slöja? Det är HIJAB saken gäller, den religiösa klädsel som bara lämnar ett månansikte kvar och som ska vara tillräckligt bylsig och täcka armar och ben. När jag möter förskolebarn här i Hagsätra, klädda på samma sätt som sina mödrar och på väg till dagis, då får jag en klump i magen. Den här munderingen signalerar en hederskontext där flickorna är uteslutna från bad och lek, sång och dans, naturlig samvaro med pojkar och förutbestämmelse för tidiga äktenskap med någon föräldrarna har valt. Som far till två döttrar som nu är fria och stolta kvinnor reagerar jag starkt mot den barnmisshandel och den könstukt hijab på små flickor innebär. Jag hoppas att högsta förvaltningsdomstolen ska fatta beslut som gör det möjligt att befria minderåriga flickor och unga tjejer från religiösa bojor åtminstone på dagis och i grundskolan.”


https://sverigesradio.se/artikel/provning-av-slojforbud-i-hogsta-instans?fbclid=iwar2v2ira7ovrag_78xv0ndhnt_qcdmiikxovm3lcr1vjx5btvdpvmpiqk3y

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

4 reaktioner till “Bra att Skurups och Staffanstorps slöjförbud ska prövas i högsta instans”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.