Ledarsidorna se: Succesioner som inte alls är irrelevanta utan som i allra högsta grad kommer påverka händelseutvecklingen.

För samtidigt har socialdemokraterna, den starkaste nomineringsgruppen, förändrats som ett resultat av socialdemokraternas inre liv. Gruppledaren för S i Kyrkomötet och valledare är sedan 2017 Jesper Eneroth. Eneroth tog vid det senaste årsmötet för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet (STS) plats i dess styrelse som vice ordförande. Utåt sett ett delat ledarskap med den nyvalde ordföranden Sara Kukka-Salam som är den förste muslim som valts till ordförande för den tidigare kristna Broderskapsrörelsen. Sara Kukka-Salam efterträdde professor Ulf Bjereld. Som i sin tur efterträdde Peter Weiderud.

Dramatiskt vägval väntar Svenska kyrkan 2021

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com