Försvara våra normer

Alarmerande och franskt – kan inte jämföras med Sverige MEN OMSORGEN OM ATT FÖRSVARA VÅRA NORMER manar till eftertanke. Det senaste året har jag drivit på för en översyn av vår religionsfrihets rättigheter och begränsningar för att stävja de extrema religiösa yttringar som i vår religionsfrihets namn förfäktar politisk islam (och motverkar rättssäker religionsfrihet oavsett religiös orientering). Enligt politisk islam ”får inte Koranen med sharialagar i rättsordningen” ifrågasättas i religionsfrihetens namn”. Det är ett skickligt dubbelspel som vi behöver stävja på flera fronter med demokratiska politiska argument med rättsliga, sociala och marknadsekonomiska förtecken.

>>Utöver det behöver politiker – på alla nivåer – positionera sig kultur- och RELIGIONSPOLITISKT. Det handlarna om slöja på barn i skolan, utländsk finansiering av moskéer, kommunala eftergifter om könsåtskilda badtider, missbruk av friskolor som islamska plantskolor ska stävjas i vår lagstiftning.

>>DET HANDLAR om att Sverige alltjämt ska byggas vidare på den västerländska judisk kristna traditionen som tjänat och tjänar oss väl. Författaren Alain Finkielkraut skriver:

>> ”Vi måste prova allt, medan det fortfarande är möjligt, för att rädda vår civilisation. Vår civilisation är det grekiska, romerska, judisk-kristna arvet”. – Alain Finkielkraut, författare, L’Opinon, den 17 december 2013.

https://sv.gatestoneinstitute.org/16320/frankrikes-katedraler-brand#.Xy5THKh1kW0.email

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram tills jag fyllde 75. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.