Med anledning av FB-kommentaren ” Religionsfrihet har inget med demokrati att göra” – Jo – det finns en VIKTIG koppling:

En sekulär, rättssäker och demokratisk regim måste förhålla sig till religionernas plats och uttryck inom det territorium där den styr och har kontrollen som stat.


Stater som tvingar sina medborgare att tillhöra en särskild religion eller hindrar sina medborgare att byta religion eller lämna sin religion är inte demokratiska i vår mening. Teokratier är exempel på det.

Stater som förbjuder medborgarna åsikts-och yttrandefrihet är heller inte demokratier i vår mening. Men i religionens och religionsfrihetens namn kan inte vilka uttryck och handlingar som helst tillåtas.

Själv är jag inte hemmahörande i något religiöst sammanhang men anser att andra människor må tro vad de vill liksom jag själv vill ha rätt till filosofiska och eller religiösa val att välja och välja bort om och när jag vill diskutera eller söka nyanser med existentiella förtecken.

Därför engagerar jag mig för fler begränsningar i religionsfriheten.
Det viktiga här och nu är att vi inte i missriktad acceptans låter politisk islam och religiösa extremister påverka och omdana vårt samhälle med påtvingande religiösa normer och lagar utanför vår gällande rättsordning. Sådan omstörtande krafter måste hejdas och begränsningarna i religionsfriheten måste bli fler och tydligare. Allt detta inom ramen för de begränsningar vi kan göra i svensk lag inom ramen för FNs formulerade religionsfrihet. Se gärna min http://www.svenskreligionspolitiskdebatt.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.