Centern: Vi propagerar inte för slöja

I en slutreplik skriver Niels Paarup-Petersen C-riksdagsledamot för Malmö, utbildningsutskottet m fl

”Centerpartiet försvarar den demokratiska ordningen att lagar och regler står över lokalpolitikers önskemål. Det är helt grundläggande demokratiska spelregler. Det betyder att kommunpolitiker inte kan tvinga en rektor att gå emot Skolverket.” https://www.expressen.se/debatt/sds-forslag-riktar-sig-enbart-mot-en-religion/

Med anledning av slöjförbudet i Skurup har Lars Nyström (SD) Oppositionsråd i Skurups kommun tidigare skrivit i Expressen den 1 mars:

”För oss är detta en väldigt lätt avvägning att göra. I Sverige är alla flickor och pojkar precis lika mycket värda. De ska inte tvingas till att skyla sig bara för att deras föräldrar råkar ha vanföreställningar om kvinnans roll i samhället.” https://www.expressen.se/debatt/centern-propagerar-for-att-sexualisera-smaflickor/

Ärendet är överklagat.

Författare: Ulf Lönnberg

tidigare fritidspolitiker fram till fyllda 75 år. Nu driver jag bloggen www.svenskreligionspolitiskdebatt.com